OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Tilda missar SM, men kvar i OK Orion även 2021!

Finns ej Hållå där Tilda Johansson, det är SM i helgen och du saknas i startlistan. Varför nu detta?
-Ja, det blir tyvärr inget SM på grund av restriktioner från norska Folkhälsoinstitutet. Sedan vill jobbet helst inte heller att jag åker. Jag har ingen möjlighet att jobba hemifrån.


Tilda jobbar som ortopedingenjör och bor sedan ett par månader tillbaka i Oslo tillsammans med sin pojkvän Elias.

-Det stämmer, just nu hyr vi en lägenhet mitt i city, typ mellan Bislett och centralstationen.

Hur funkar det att bo så centralt i en stor stad när man satsar på orientering?

-Det är kanonbra om man vill satsa på sprint som jag gör. Dessutom har jag cykelavstånd till jobbet. Träningsmöjligheter finns det annars gott om, jag är med på Nydalens eller Bækkelagets träningar när det passar. Eller så tar jag t-banan 20 minuter för att komma till fina skogsområden. Enda nackdelen är ju att det är så kuperat vart man än springer, så då saknar jag Färskesjön (nästan så grönområdena på Åby lockar).

Det är som sagt SM i helgen med medeldistans och långdistans. Båda tävlingarna sänds direkt på SVT. Hur känns det att missa detta?

-Jag tror inte jag är ensam om att ha slitit med motivationen under året när det inte funnits tävlingar att se fram emot. Så det är väldigt trist att missa SM på grund av restriktionerna som råder. Men jag ser fram emot att följa det på SVT.

Om några veckor är det ytterligare SM-tävlingar när din specialdistans sprint går i Örebro. Kan vi ha några förhoppningar om att få se dig där?

-Jag håller tummarna för det. Hoppet lever i alla fall och jag tränar för att vara i form då. Närke får ta sig i kragen och hålla sig friska!

Om du inte kan vara med där, kan det bli några tävlingar i Norge istället?

-Det har inte blivit några norska tävlingar än. NM går så långt bort och det är bara trist att springa gästklass. Dyker det upp några tävlingar i Oslotrakten så blir det nog start där. Annars sparar jag tävlingssuget till 2021. Då är siktet inställt på att slåss om platserna till världscupen och till VM i Tjeckien.

Trots att Tilda nu bor i Norge så kan vi glädja alla Orionsupportrar med att det blir en fortsättning i OK Orion även 2021.

-Det stämmer, ni blir inte av med mig! 😎


Bilden är från Sprint-SM förra året. Foto: Lars Rönnols


Inlagt av: Info saknas, 2020-09-17 00:08