OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Äntligen får vi se Orions stjärnor tävla igen!

Finns ej Det har varit en riktig öken att vara orienteringssupporter det här året. Men nu är det äntligen stora saker på gång! Den närmaste tiden kommer ni att ha flera chanser att se Orions stjärnor mäta sig med de bästa. Redan nästa helg blir det spetstävlingar i Västervik med grymma startfält.

29-30 augusti arrangeras spetstävlingar för svensk och internationell elit i Västervik. Startfälten är riktigt vassa och består av naturliga skäl främst av svenska löpare och utlänningar boende i Sverige. Flera av Orions bästa löpare finns på plats.

De två första helgerna i september blir det fyra DM-tävlingar. 5 september går medeldistansen på Skånska Oppmannaberget, strax utanför Blekinge. Dagen efter går sprinten i Jämjö. Helgen efter blir det först natt Svängsta på fredagen och sedan långdistans i Olofström söndagen den 13 september.

18-20 september blir det SM i medel och lång i Göteborg. På fredagen blir det ett viktigt kval som gäller för båda distanserna. Finalen för medel blir på lördagen och långdistansen på söndagen. Alla SM-tävlingar kommer att direktsändas på SVT1 och det kommer bli riktigt spännande att kolla. Eftersom det saknas internationella mästerskap i år så blir detta de viktigaste tävlingarna för löparna. Orion kommer att flera medaljchanser.

Söndag den 20 september går Ungdoms-SM i Jönköping. Istället för normala tre distanser så blir et i år bara en långdistans. Vi har ett helt gäng duktiga 15-16-åringar i år och det kommer att bli spännande att se hur långt de kan räcka i konkurrensen med Sveriges bästa ungdomar.

10-11 oktober går de sista SM-tävlingarna och det är individuell sprint och sprintstafett i Örebo. Även dessa tävlingar sänds i TV och vi har precis som på skogsdistanserna goda förhoppningar på våra Orionlöpare.


Inlagt av: Info saknas, 2020-08-23 21:56