OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Vår verksamhet under Coronaepedimin

Vi upplever en vår som vi aldrig gjort tidigare, med restriktioner som påverkar vår verksamhet mycket. Det finns inga traditionella tävlingar men vi försöker hålla igång vår träningsverksamhet så gott det går. Vi följer hela tiden utvecklingen och justerar hela tiden upplägget. Vi jobbar med en kortare framförhållning än vanligt så håll alltid utkik på hemsidan som du har koll på våra aktiviteter och aktuella restriktioner.

Vi följer de beslut och rekommendationer som regeringen, myndigheter och Svenska Orienteringsförbundet kommer med och vi uppmanar våra medlemmar att göra detsamma.
Även om det innebär att vi inte kan göra allt som vi är vana vid så är det viktigt att vi kan upprätthålla någon slags verksamhet för våra medlemmar. Vi mår bra av att röra på oss och för många är orientering det roligaste sättet att göra det på. Och det är ju inte orienteringen i sig som är farligt. Så det gäller bara att hitta former för det.
I nuläget gör vi bedömningen att vår träningsverksamhet kan fortsätta ungefär som vanligt. Tills vidare kommer vi dock inte att servera fika i samband med träningarna. Sen är det jätteviktigt att du stannar hemma om du känner några sjukdomssymptom som exempelvis hosta, halsont, feber eller rinnande näsa. Se till att hålla god hygien och tvätta händerna noga och länge. Försök att hålla lite längre avstånd till varandra än ni kanske gör annars.
För att göra våra träningar så tillgängliga som möjligt så ska vi försöka låter kontrollerna sitta kvar ett par dagar extra så du kan springa vid ett annat tillfälle om du inte vill vara där samtidigt med andra.
När det gäller tävlingar så får vi inte åka så långt enligt SOFT:s riktlinjer. Dessutom tror vi knappt det kommer att genomföras några tävlingar, om ens några. Därför jobbar vi för att lägga in någon form av enklare orienteringsaktiviteter även på helgerna. Men då på nära håll och kanske tillsammans med någon grannklubb. Kolla löpande på hemsidan för mer information.
Som ni har märkt så kan förutsättningarna ändras väldigt fort. Med kort varsel kan det vara andra regler och riktlinjer som gäller. Men då får vi ta andra beslut. Detta är vad som gäller just nu.


Inlagt av: Info saknas, 2020-05-07 11:10