OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Maxim Omelchenko byter till OK Orion

Finns ej Maxim Omelchenko har bestämt sig för att byta klubb från Karlskrona SOK till OK Orion. Maxim går andra året på orienteringsgymnasiet i Eksjö och är rankad sexa i Sverige bland 17-åringarna. Så det är ett mycket meriterat nyförvärv.

– Jag kände att det var dags att ta nästa steg i min satsning, menar Maxim. – Det var flera saker som spelade in, men framförallt att det är en bra elitgrupp i OK Orion som kan ge mig sparring för att utvecklas ytterligare.
Vilka är dina styrkor som orienterare?
– Det är framförallt den fysiska delen, där jag ser mig själv som en i första hand löpstark orienterare.
Det är egenskaper som vi känner igen från pappa Yuri. Den tidigare världsmästaren var OK Orions stora stjärna runt millennieskiftet.
Maxim höll som liten mest på med olika bollsporter och orienteringen kom inte in i bilden förrän i 11-årsåldern. Då hängde han med en kompis och började orientera i FK Vittus. Efter det var han fast besluten att bli orienterare. Maxim utvecklades snabbt och har gjort många fina resultat i först FK Vittus och sedan efter sammanslagningen i Karlskrona SOK. Men från årsskiftet fortsätter alltså satsningen i grannklubben OK Orions färger, och han ser verkligen fram mot det kommande året.
– Jag ser fram emot att springa alla stora stafetter för OK Orion. Men vill även satsa på de individuella tävlingarna som SM och Swedish League, samt att eventuellt kvala in till Ungdoms EM.
Vad har du för favoritsträcka på stafetterna?
– Jag springer vilken sträcka som helst, men favoritsträckan är första, avslutar Maxim.
Välkommen till OK Orion!


Inlagt av: Johan Swartz, 2019-11-01 08:39