OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Orions 14-åringar vann Kolmårdskavlen!

Finns ej OK Orions ungdomar imponerade på Kolmårdskavlen utanför Norrköping. H14-killarna nådde sin största framgång hittills när de vann stafetten i hård konkurrens. I H16 hade vi ett kombinationslag som kom nia.

Det fick bra redan på den individuella tävlingen för ungdomarna. Så de var alla förhoppningsfulla inför dagens stafett. Det finns tyvärr inte så många stafetter i programmet och det är nästan aldrig det finns 14-årsklasser. Så vårt H14-lag med tre jämna löpare som sprungit bra under året var extra taggade.
Axel Bratt tog hand om den första sträckan och han växlade som trea, bara 25 sekunder efter Max Österberg från Gustavsberg som är en av de bästa i landet.
Att vi hade ett jämt lag märktes tydligt på den andra sträckan. Det var bara Gustavsberg som kunde hänga med Oliver Håkansson som även han gjorde ett starkt lopp. När Gustavsberg sedan inte hade någon löpare på den sista sträckan så fick Nils Swartz gå ut med 3.27 minuters ledning. Ytterligare ett par minuter ner till en lite större klunga.
Det blev en riktigt spännande väntan för oss som stod vid målet. Det fanns inga online-kontroller så det var bara att spana bort mot skogsbrynet. Vi visste att det var några riktiga snabbingar som jagade.
Nisse fick göra ett sololopp och var lite nervös i början. Men så gjorde han en bom på en kontroll. Då slappnade han han för han trodde att de andra sprungit förbi. Men så var det inte. När han kom in på upploppet så var han först och kunde defilera in i mål. Drygt tre minuter senare kom nästa fyra löpare i en vild spurtstrid. Nyköpings OK vann den.
De tre Orionkillarna sken lika mycket som solen som nu tittat fram. Alla var nog överens om att detta var deras största framgång hittills.
Ytterligare två ungdomar var med och sprang stafett. Det var Lisa Swartz och Filip Håkansson. Där fick det bli ett kombinationslag tillsammans med duktiga Klara Borg från Södertälja-Nykvarn i klassen H16. Klara inledde med ett bra lopp. Hon var bara fem minuter efter trots att det var killar hon sprang mot. Vi fortsatte sedan med en tjej även på andra då Lisa sprang. Hon plockade tre platser och vi låg nu tia. Filip Håkansson på sista var nu i jaktläge. Han sprang bra och kom fyra på sträckan och kunde till slut föra in laget som nia.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2019-04-07 19:04