OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

17:e på 25-manna

Finns ej 25-manna är stafetten som säger sig kora världens bästa klubblag. Rimligen är då OK Orion världens 17:e bästa orienteringsklubb. Inte så illa.

I hård konkurrens av massor med storklubbar lyckades vi så när försvara vår fina 16:e plats från förra året. Några löpare kanske hade önskat att gå något bättre, men överlag gjorde vi många fin-fina prestationer. Vi visade återigen att den här typen at tävlingar passar oss väldigt bra. Att löparna var rejält trötta efter målgång är ett bra tecken på hur de kämpat för laget.

Några av prestationerna stack ut lite extra. Ebba Berglin sprang ruggigt bra på damsträckan (sträcka 6). De som slog henne där var lätträknade. Anton Johansson visade världsklass på sistasträckan och hade näst bästa löptid. Någon på orienterare.nu menade på att Orion skulle få svårt med en "tant" på sträcka 24. Men Cecilia Bratt visade naturligtvis vilket unikum hon är. Niklas Bratt på träcka 23 och Yuri Omeltchenko på sträcka 3 visade att vi har gubbar som inte är så dåliga heller. Olof Larén-Sandgren imponerade på sträcka 5. Tilda Johansson och Erik Andersson på sträcka 1 och 2 gav oss trots inte helt klockrena lopp ett lysande utgångsläge inför "parallellsträckorna". Ungdomarna hade pigga ben på sträcka 4. Axel och Nisse hade bara sämre kilometertid än Anton i laget. Ja, nu har jag snart räknat upp hela laget. Vi gjorde återigen en helgjuten insats och återigen slår det en att med lite färre återbud och med ännu mer stolpe in kan vi konkurrera om de riktigt tjusiga placeringarna. Det får vi visa nästa år!


Inlagt av: Johan Swartz, 2018-10-06 19:14