OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

I kväll var det årsmöte i Blekinge OF

Finns ej Tre utmärkelser till bra prestationer delades ut när Blekinge Orienteringsförbund hade årsmöte i kväll. Den finaste (Årets guldprestation) gick till Anton Johansson som kom tillbaka från sina skador och vann prologen på Euromeeting. Det var sista gången som dessa utmärkelser delas ut. Nästa år kommer det att utses en enda "årets orienterare" i Blekinge. En par andra motioner gick också igenom. Bland annat blir det ett nytt spännande upplägg på DM-stafetten.

Det var sex motioner som lämnats in till årsmöte. Fem av dessa hade vi i OK Orion skrivit och utfallet blev ganska bra. Tre av dem gick igenom. En fick avslag och en kommer att utredas vidare fast med ett annat förslag till upplägg.

Årets prestation som delas till tre personer ersätts alltså med ett enda pris som delas ut till ”Årets orienterare i Blekinge”.

Klassindelningen på stafett-DM för vuxna kommer att ändras. Nu kommer dessa klasser finnas
• H20, H21, H40
Dessa tre klasser startar samtidigt och har samma banor.

• D20, D21, D40
Dessa tre klasser startar samtidigt och har samma banor.

• D160 (tre sträckor, totalt 160 år, ingen minimiålder)
• D180 (tre sträckor, totalt 180 år, ingen minimiålder)

Med detta upplägg blir det färre klasser med förhoppningsvis mer lag och ett mycket mer rafflande upplägg. Anledningen till att det är högre ålder för herrar är att det finns fler äldre herrar i Blekinge.

I Sprint-DM-stafetten finns det inte längre något krav på att det måste finnas en tjej i laget i HD12.

Vårt förslag om ändrat upplägg för ungdomsklasserna på Sprint-DM-stafetten gick dock inte igenom. I dag springer två löpare två sträckor var. Vi föreslog att istället att ha tre sträckor, med möjlighet att ha fler löpare på mittensträckan. Dock kom Karlskrona SOK med ett nytt förslag om att istället bra ha två sträckor där man på en av sträckorna får ha fler löpare. Detta förslag ska utredas vidare av Blekinge OF:s styrelse och kan om det går igenom införas redan i år. De menar att det är tufft med dagens upplägg där barnen får springa tre lopp på samma dag om de även springer den individuella sprinten. Detta förslag skulle också uppfylla vårt önskemål med att inga löpare ska behöva ställas utanför laget.

Vårt förslag att D10 och H10 skulle införas blev med knapp marginal nedröstat. Dock kommer det skrivas in i riktlinjerna att det ska finnas en vit öppen bana.

Stigmännen hade lämnat in en motion om att lägga ned DM ultralång. Men den tävlingen kommer att finnas kvar.


Inlagt av: Johan Swartz, 2018-02-07 22:02