OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

25-manna

Årets bleka Tjogetkopia 25-manna är avklarat och trots ett antal återbud gjorde OK Orions trupp det nästa bästa 25-manna genom klubbens historia. Grumt!

För en vecka sedan hade vi inget lag, men klockan 9:00 i lördags mönstrade vi en stark laguppställning inför årets 25-manna, inklusive 3,5 reserver på plats och Måns som reserv på hemmaplan. Ett 25-manna som faktiskt var riktigt välarrangerat och som blev en trevlig upplevelse.
I mina ögon var vi lite av en underdog som ändå rejält utmanade de stora klubbarna. Där storklubbarna hade 18-åriga landslagstjejer mönstrade vi bl.a. Lisa Swartz 13 år, Filip Håkansson 14 år och Klara Andersson 15 år. På sträckor med världsherrsenioreliten slängde vi in våra grumma juniorer och där dameliten härjade fritt kontrade vi med juniortjejer och de otroliga tanterna Ulrika Hermansson och 51 år fyllda Cissi "jag ger mig aldrig" Bratt. Själv fick jag möta Simone Niggli på min sträcka, men där fick jag dock bita i det sura.
Så, hur gick det då?
Med en Johan S som varken tränat före eller efter Tjoget, och som blev tvångsintagen på sjukvården efter målgång, samt en Johan D som borde fått startförbud p.g.a. halsbekymmer, men som inte vågade säga nåt förrän efter genomfört lopp, så gjordes det fina lopp utan stora misstag. Det är avsaknaden av stora misstag som ger resultat. Som stolt UK och kanske även lite lagledare, så kunde jag konstatera att vi drog in tidernas näst bästa placering, 16:de, och därmed säkrade en VIP-tältplats nästa år.
Nämnas bör att på de sista 5 sträckorna, alltså 11 löpare, nästan halva tävlingen, så plockade vi t.ex. in 2 minuter på KooVee som mönstrade löpare som Olexander Kratov och Daniel Hubman.
Grumt!
Nämnas bör även Theodor som spenderade en hel lördag i växelfållan och såg till att alla löpare kändes sig trygga och glada. Bra jobbat Theodor!
Efter 25-manna var det dax för Tiomila-läger, men det är en helt annan historia.


Inlagt av: Niklas Bratt, 2017-10-09 19:33