OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Philip Persson anställs av Orion

Finns ej Förra året blev Philip lite av en rikskändis när han åkte landet runt och testade motionsspår. Men nu väntar nya utmaningar. Under sju månader kommer Philip att jobba halvtid i OK Orion. En av arbetsuppgifterna kommer att bli arbete med Karlskrona Stadslopp som vi i år kommer att arrangera ensamma. Alltså utan Team Blekinge.

Eftersom det handlar om en tidsbegränsad anställning kommer Philip inte i första hand att jobba med sådant som vi brukar sköta ideellt. Detta blir en extra resurs som förhoppningsvis ska utveckla klubben och våra medlemmar så att vi står ännu bättre rustade efter hans anställning.

Några saker Philip kommer att jobba med är föreningsutveckling, utveckla våra äldre ungdomar och juniorer, aktiviteter som vänder sig mot allmänheten och sådant vi kan tjäna pengar på. Två stora arbetsuppgifter kommer att bli träningspaket åt andra klubbar som kommer hit på läger samt arbete med Karlskrona Stadslopp.

Stadsloppet arrangerar vi torsdagen den 3 augusti. De första tre åren har vi gjort det tillsammans med Team Blekinge. Men de har valt att hoppa av årets lopp. Det finns en möjlighet att de kommer tillbaka till 2018, men i år får vi alltså fixa det ensamma. Det kommer att bli en utmaning för oss. Men därför känns det extra skönt att vi fått till den här lösningen med Philip. Han ska förhoppningsvis kunna göra mycket av den planeringen som Team Blekinge tidigare gjort. Men trots detta kommer det att krävas stora ideella insatser av oss. Inte minst under själva loppet.

Vi kan berätta lite mer i detalj om Philips arbetsuppgifter när vi kommit igång lite. Jag (Johan Swartz) kommer att vara arbetsledare. Så prata med mig om ni har idéer på vad han ska göra. Han kommer att börja redan i morgon den 16/1 och jobba 50 procent sju månader framåt. Han har dessutom tänkt sig att satsa hårt som elitlöpare under året.

Så ett stort lycka till säger vi både som löpare och anställd!


Inlagt av: Johan Swartz, 2017-01-15 22:18