OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Sliten Nadiya avstår SM-distanser

Finns ej Till helgen är det dags för SM igen. Men det blir tyvärr utan Orions största stjärna Nadiya Volynska. Hon avstår både helgens långdistans i västra Blekinge och medeldistansen nästa helg i Porsgöl utanför Karlskrona.

– Ända sedan EM i våras har jag känt mig sliten, både fysiskt och mentalt. Det börjar kännas bättre fysiskt men nu vill jag inte hetsa. Jag vill känna att jag springer för att det är roligt. Inte för att jag måste.

Därför drar hon nu ner på tävlandet och prioriterar bara det allra viktigaste. Exempelvis SM-stafetten nästa söndag i Bussevik på Torhamnslandet.

-Ja, jag springer stafetten. Det är viktigt och dessutom vill jag att de andra tjejerna ska få ett bra lag. Tilda Johansson blir senior nästa år och jag vill ge henne en liten tjuvstart inför det.
Det är nästa säsong som är i fokus även för Nadiya. Men då kommer hon att ändra lite på sitt upplägg.

– Jag kommer att fokusera på de största tävlingarna som VM och World Games. Och kanske avstå exempelvis en del Swedish League-tävlingar som ligger en bit bort. Dessutom ska jag kombinera satsningen med mitt nya jobb.

Det är i lärarrummet på Fågelmara skola som vi träffar Nadiya. Sedan några veckor tillbaka jobbar hon som idrottslärare på skolan. Något som hon trivs mycket bra med.

– Ja, det är jättekul!

Hon jobbar fyra dagar i veckan och ska alltså kombinera detta med en elitsatsning på högsta nivå på fritiden. Men lite orientering kan det bli även på jobbet. Under hösten kommer hon att ha orienteringsundervisning för sina elever. Och vem vet, med världens bästa orienteringslärare så kanske vi hittar några av framtidens Orionstjärnor bland barnen i Fågelmara.


Inlagt av: Johan Swartz, 2016-09-15 08:34