OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Björn fick medalj för sitt 50:e O-ringen!

Finns ej Björn Linnersjö genomför i år sitt 50:e O-ringen! För detta hyllades han i dag i samband med prisceremonin då han fick ta emot en medalj av O-ringenchefen Henrik Boström. Med detta är han nu tvåa i maratonligan. Bara slagen av Sölve Andersson som varit med på samtliga 52.

O-ringen startade 1965 i Skåne. Det var ingen stor tävling utan hade bara 156 deltagare. De flesta var inbjudna elitlöpare. Tyvärr var Björn inte någon av dessa. Ingen kunde väl då heller ana hur stor tävlingen skulle bli.
Men tävlingen växte snabbt och redan andra året i Huskvarna stod Björn Linnersjö på startlinjen. Sedan dess har det blivit en lång och obruten svit ända fram till i år. Jo, för Björn har egentligen varit med 51 gånger.
1984 gick tävlingen hemma i Blekinge och Björn sökte om dispens att vara med. Trots att Orion var en av arrangörsklubbarna. Men det fick han inte, vilket man kan tycka var lite taskigt så här i efterhand. Istället fick han vara bankontrollant på den första etappen. Dessutom så sprang han givetvis banorna efter tävlingens slut.
Efter morgondagens etapp så har han alltså fullföljt 250 etapper. Och det är ju inte bara att han har genomfört dem. Han har gjort det väldigt bra. Hur många etappsegrar det blivit har han givetvis statistik på. Men han har det inte i huvudet. Men hela 10 totalsegrar har det blivit!
Genom åren har han varit lite orolig för att han ska råka ut för någon skada eller någon förkylning som ska bryta sviten. Men han har klarat sig. I Boden för ett par år sedan så var det dock lite kris. En "gubbavad" hotade starten. Men Ronnebys ukrainare Denys Shcherbakov som han delade boende med räddade starten med en frusen ärtpåse och en specialimporterad dundersalva.
Men de sjukdomsproblem han har haft inför årets tävling är ändå de värsta. Det är kanske inte så många som i samma läge tänkt på en O-ringenstart. Men för Björn har det givna målet varit att trots allt kunna göra en 50:e start. Inför den första etappen i H70 kort var hans förväntningar låga. Men veckan har gått riktigt bra och inför jaktstarten ligger han på femtonde plats. Ny nummerlapp alltså.
Vi håller tummara för att även sista etappen ska gå bra. Samt att formen ska vara betydligt bättre när det nästa år är dags för O-ringen i Arvika.


Inlagt av: Johan Swartz, 2016-07-28 21:45