OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Lägesrapport från Eksjölägret

Fantastiska insatser och fantastiska naturupplevelser.

Här kommer en liten lägesrapport från Movänta camping.

Lägret inleddes, för det stora flertalet av deltagarna, med inkvartering i våra stugor på Movänta camping. Därefter bar det iväg till tävlingsplatsen för årets 7-manna och 4-damma.

På ungdomssidan hade vi två löpare som skulle ge sig ut i natten på fredagskvällen. Det var Ellen Wahlbom i D16-laget och Love Carlsson i vårat flick- och pojkmixade H16-lag. Vi andra i Orion hejade på och försökte hålla värmen under tiden löparna var ut i skogen. Det var ganska svårt eftersom seniorerna, som också hade lag i denna stafett, hade valt att placera klubbvimpeln på den blåsigast platsen på tävlingscentrum. Vi konstaterar att det kostar att ligga på topp, för vår klubbvimpel satt typ på toppen...

Idag lördag så fortsatte stafetten med dagsträckor både för D16, H16 samt att våra HD12-löpare fick ge sig ut i skogen. Vi hade 3 lag med i HD12-stafetten. Några var erfarna löpare och för några var det första gången de sprang stafett. Det var en fröjd att se alla Orions ungdomar kämpa och göra sitt bästa, var och en utifrån sin egen förmåga. För någon var det att bemästra nervositeten, för någon annan handlade det om att hålla koll på var man skulle stå för att få kartan och hur man skulle göra vid växling, för ytterligare någon annan handlade det om att springa längre än man någonsin gjort på en orienteringsbana. Kort sammanfattat, det fanns många hjältar i våra lag denna dag.

Dagen var dock inte slut på upplevelser bara för att tävlingen var över. För bara 15 minuters bilfärd från tävlingsplatsen fanns en sevärdhet som de flesta av oss valde att besöka. Det blev en promenad genom Skurugata och en klättring upp på Skuruhatt. Love tyckte att det var det mäktigaste plats han varit på och det var nog många med honom som kände samma sak. Det kommer komma bilder framöver med några av dem som tog sig genom ravinen och upp på det intilliggande utsiktsberget.

Fortsättning följer...


Inlagt av: Jenny Håkansson, 2016-04-30 17:25