OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Anton Johansson uttagen till EM!

Finns ej Anton Johansson gör debut i a-landslaget! Detta står klart sedan förbundskaptenen idag presenterade truppen till världscupen i Polen 30 april till 4 maj och EM i Tjeckien 21-28 maj.

Efter sitt fantastiska sista juniorår 2014 kändes det väl som en tidsfråga innan Anton skulle få chansen även i seniorlandslaget. Men skador spolierade ju nästan hela 2015. Sent på hösten var han tillbaka i skogen igen och fick då springa i ett b-betonat landslag på Euromeeting. Men nu är det alltså dags att göra debut i a-landslaget.
På EM är det sprint som gäller för Anton. Kanske inte den distans som vi i första hand förknippar med Anton. Men konkurrensen i det svenska landslaget är verkligen mördande. Det är nog bara tre svenska Orionlöpare som tidigare fått springa i ett internationellt seniormästerskap. Cecilia Bratt, Tobias Noborn och Kent Olsson.
Senare i sommar så går ju VM i Sverige. Att ta en plats i den truppen är ännu svårare. Då har Sverige bara tre platser per distans förutom i sprinten där man har fyra.
Noterbart är att ytterligare en blekingebekanting får göra landslagsdebut. Tidigare Vilselöparen Josefin Tjernlund finns också med i truppen.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2016-04-13 16:22