OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Måns Sandgren har opererats

Finns ej En av våra bästa löpare, Måns Sandgren, har opererats och kommer tyvärr att blir borta en tid. Vad är det som har hänt?
-Jag har haft en inflammerande slemsäck mellan hälen och hälsenan. Det började vid O-ringen i Skåne 2014. Så senaste gången jag sprang skadefri var för 20 månader sedan.


Måns var riktigt bra innan skadan, inte minst vid just O-ringen i Skåne. Då avslutade han med att bli bästa svensk vid sista etappen. Men sen började alltså problemen. Hur har det påverkat dig?
-Jag har bara kunnat träna ungefär tre löppass i veckan, när jag har orkat hålla mig motiverad. Och så en del cykel emellanåt.
Under vintern har efter omständigheterna varit ganska bra igång. Men skadeproblemen har hela tiden funnits kvar. Så den enda långsiktiga lösningen blev till slut en operation. Och i veckan var det dags för kniven hemma i Göteborg. Vad är det de har gjort?
-De tog bort lite av hälbenet samt slemsäcken. Jag tror att operationen gick som väntat. Men jag har inte fått så mycket information.
Vad händer nu?
-Om läkningen går som den ska och operationen varit lyckad så kan jag börja cykla på lågt motstånd i början av april. Sen börja ta mina första löpsteg i början av maj. I slutet av sommaren hoppas jag komma upp i bra träning igen.
Vårsäsongen med bland annat 10mila och Jukola är alltså körd?
-Ja, tyvärr. Förhoppningarna nu är att jag ska vara i slag igen till stafett-SM. Och då vara i närheten av den nivån jag var för 2 år sedan. Sedan hoppas jag det bara ska gå uppåt, och att jag nästa säsong kan ta ytterligare kliv i min elitsatsning.
Vi håller alla tummar vi kan för att det ska gå bra och att Måns snart ska vara tillbaka igen.Inlagt av: Johan Swartz, 2016-03-18 16:37