OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Dansk talang byter till Orion!

Ytterligare en junior väljer OK Orion för sin fortsatta satsning. Det är den danska talangen Ida Øbro som nu börjar tävla för klubben.
Som 16-åring visade Ida i år hög klass när hon kom sexa på O-ringen i Borås. Hon tog även tre medaljer på danska mästerskapen i sin åldersklass. Bland annat guld på natten.


Varför för valet om klubbyte på just OK Orion?
– Min bror Emil bytte till Orion förra året. Och han har berättat mycket bra om klubben och träningarna. Jag tror att klubbytet kan ge mig många erfarenheter och inte minst hoppas jag att utveckla mig som orienterare, menar Ida.
Hon var med på OK Orions träningssamling förra helgen och hon har bara positiva ord att säga om Karlskrona.
– Det är en riktigt bra träningsmiljö där. Och så verkar Orion vara en väldigt social klubb.
Ida har sprungit orientering i nästan hela sitt liv och hon älskar att både träna och tävla. Det roligaste orienteringsminnet har hon från sommaren som gick.
– Det var vid ungdoms-EM i Rumänien då jag tillsammans med två av mina kompisar kom tvåa på stafetten.
Ida går för närvarande på gymnasiet hemma i Danmark. Något som passar henne perfekt.
– Det påminner lite om en högskola där undervisningen är anpassad så att jag även får mycket tid för träning. Dessutom hinner jag också vara social med mina kompisar.
Inför 2016 ser hon fram emot utlandssamlingarna med det danska juniorlandslaget. Samt O-ringen i Sälen och att få springa de stora stafetterna med OK Orion.
– Jag har goda erfarenheter från springa sistasträckan. Men det spelar inte så stor roll vilken sträcka jag får.
Med Ida Øbro i klubben så blir Orions damtrupp ännu starkare. Nadiya Volynska är den stora stjärnan. Men underifrån kommer det helt gäng talangfulla ungdomar och juniorer med Tilda Johansson i spetsen.


Inlagt av: Johan Swartz, 2015-12-16 12:12