OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Två juniorer förstärker klubben!

OK Orion har gjort klart med de två första förstärkningarna inför 2016. Det är juniorerna Thomas Curiger och Elin Lundqvist som bestämt sig för att byta till klubben.
Mest namnkunnig av de två är schweizaren Thomas Curiger. Schweiz är en stormakt i orientering och Thomas är en av landets mest lovande löpare. Han kom i somras femma på sprintdistansen vid junior-VM. Vid Junior European Cup, med många av världens bästa juniorer på plats, gjorde den löpstarka 19-åringen nästan rent hus. Guld på långdistansen och stafetten samt silver på sprinten.


Varför valde du OK Orion?
– Nästan alltid snöfritt, blå-vita kläder och träning i Sveriges soligaste stad. Vad mer kan man önska sig?
Du var med på Orions elitträff i helgen. Vad är ditt första intryck av klubben och Karlskrona?
– Grymma löpare och så är det en fin och varierande terräng.
Vilka är dina huvudsakliga mål inför 2016?
– Främsta målet är junior-VM som går hemma i Schweiz. Sedan vill jag nå bra resultat med Orion på 10-mila och Jukola. Samt förbättra mig både tekniskt och fysiskt.
Thomas studerar elektroteknik vid högskolan i Zürich och han är den första schweiziska löparen som springer för OK Orion.
– Att vi nu fått vår första löpare från Schweiz i Orionskläder är en framgång för oss, menar Kent Olsson som är elitansvarig i OK Orion. Detta innebär att världens just nu bästa nation har fått upp ögon för vår fina verksamhet som ger oss stora möjligheter för framtiden. Om Tomas utvecklas som orienterare hos oss och förhoppningsvis vinner medaljer på JVM i sommar, så kan det finnas fler löpare som blir intresserade av att springa för oss.
Elin Lundqvist är 18 år gammal och kommer från Nybro OK. Varför föll valet på klubbyte just till OK Orion?
– Det finns många tjejer i klubben samt att jag har personliga kontakter, säger Elin.
Vad är ditt intryck av klubben?
– Det är en seriös klubb som ser alla individer på sin nivå.
En av höjdpunkterna från året som gått var Natt-SM då Elin kom på sextonde plats. Vad ser du fram emot inför 2016?
– Det är att få springa stafetterna med Orion.
Elin går sista året på orienteringsgymnasiet i Olofström. Nu väljer hon alltså att även tävla för en blekingeklubb.
– Det känns roligt att Elin nu valt att ta steget fullt ut att även springa för oss. Hon har ju funnits i vår närhet under en längre tid eftersom hennes bror Oskar sedan ett antal år har tillhört Orions duktiga elitgäng. Vi hoppas och tror att hon kan utvecklas hos oss, avslutar Kent Olsson.


Inlagt av: Johan Swartz, 2015-12-11 10:57