OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Orion blev tvåa i Blekinge!

Vid ett soligt Karlsnäsgården avgjordes idag finalen av årets ungdomsserie. Med över 200 anmälda ungdomar kan man konstatera att det ser ganska bra ut i Blekingskt ungdomsorientering. Vi hade 37 stycken som sprang och de gjorde det så bra att vi blev näst bästa klubb i Blekinge! Åtta stycken har gått så bra i år att de fick kliva upp på prispallen!

Ungdomsserien har genomförts under fem stycken onsdagar i år bland de fyra klubbarna i östra Blekinge. I dagens final var hela Blekinge samlade. Det var en festlig stämning med målade ansikten, tuta och flaggor. Och det var många glada barn som belönades med varsin medalj vid mållinjen.
Några stycken har alltså gått så pass bra under året att de också fick en pokal. I D12-klassen tog vi en trippel. Amanda Svensson vann före Ella Bratt och Lisa Swartz. I D16 vann Ellen Wahlbom före Kajsa Andersson. Och i D14 tog Klara Andersson hand om andraplatsen.
I H10 blev det riktigt dramatiskt. Ture Lilja från Ronneby OK tog maximala 30 poäng på samtliga sex deltävlingar. Men ändå räckte det inte till seger! Vann gjorde istället Axel Bratt från Orion. De fick samma poäng, med Axel hade fler segrar. Men nästan ännu mer dramatiskt blev det om tredjeplatsen. Nils Swartz var tvungen att vara mindre än en minuter efter segraren och mer än en minut före klubbkompisen Oliver Håkansson. Han var 54 sekunder efter vinnaren och 61 sekunder före Oliver. Men en sekunds marginal blev det alltså Nisse som fick pokalen istället för Oliver. Ibland är världen grym. Men efteråt plockade vi fram vår portabla frysbox och bjöd alla barn på en riktig glassfest. Då kände sig nog alla som vinnare!
1, Ronneby OK, 4453
2, OK Orion, 3642
3, OK Dacke, 2406
4, FK Vittus, 2339

I dagens tävling utsågs också bästa Blekingeklubb. Då gick det så här:
1 Ronneby OK, 790
2 OK Orion 657
3 OK Vilse 87 522
4 OK Skogsfalken 483
5 OK Dacke 427
6 FK Vittus 388
7 Stigmännen 222

Som ni kanske har uppmärksammat så håller det på att hända grejer inom orienteringen i Karlskrona. Tre klubbar håller på att bli två. FK Vittus och OK Dacke planerar för att gå samman. Om det bli så så kan ni ju själva med lite enkel matematik räkna ut att vi får kämpa ordentligt för att knipa någon av de två första platserna då. Men den dagen den sorgen. Grattis till många fina prestationer i år!
Klicka på Läs mer så hittar du alla resultat från årets tävlingar.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2015-09-26 21:52