OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Starka Orionlag på Stafett-SM

Med Oskar Lundkvist och Theodor Wahlbom skadade kan vi tyvärr inte försvara vårt SM-guld i H20. Men två av löpare från guldlaget får chansen i ett riktigt starkt H21-lag. Erik Andersson, Anton Johansson och Oleksandr Kratov är ett riktigt starkt lag. Men med bara tre löpare är det många klubbar som kan slåss om medaljerna.
Även damerna har ett riktigt bra lag. Cecilia Bratt, Tilda Johansson och Nadiya Volynska har alla visat strålande form på SM.


Anton Johansson har inte sprungit några SM-distanser än. Han har ju nästan inte sprungit en enda tävling sedan förra hösten då han blev skadad. Men han visade på DM-stafetten att han är på väg tillbaka och det ska bli mycket spännande att se han tillbaka på den stora scenen. Erik bommade lite på slutet i dag men 20-åringen tog ju silver på långdistansen och vann gårdagens kval. Två ungtuppar inleder alltså innan vår världslöpare Oleksandr Kratov tar över. Visst finns det en viss medaljchans. Men det är säkert 15 lag som har en god chans till det. Så jämnt är det.
Att tippa damernas resultat är inte heller lätt. Men idag gjorde alla tre riktigt bra lopp. Nadiya tog ju silvret i D21 och Tilda silvret i D20. Och så visade Cecilia Bratt att hon fortfarande håller riktigt hör klass. Hon kom på 24:e plats i D21-klassen.
Vi har även ett damjuniorlag med Myrra Carlsson, Kajsa Andersson och Ellen Wahlbom. Men medelåldern på laget är under 16 år. Så här handlar det mest om att få rutin inför kommande år.
I H21 har vi ytterligare ett lag. Pontus Petersson, Olof Sandgren och Philip Persson.
Har du inte något väldigt viktigt för dig i morgon så ska du absolut bänka dig framför dator. Klockan 09.30 drar det i gång. Sedan väntar en riktigt spännande förmiddag!

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2015-09-19 15:53