OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Anton en mästare igen!

57 Orionlöpare sprang i kväll klubbmästerskap i medeldistans. Men det var en löpare som det var extra kul att se på startlinjen. För första gången sedan Smålandskavlen förra hösten så sprang Anton Johansson med en SPORTident-pinne i handen. Och hur gick det? Jo, han blev klubbmästare i H21!

Det var förra hösten som problemen började. Efter alla framgångar på Junior-VM, SM och debuten i seniorlandslaget drabbades Anton av en stressfraktur i foten. Det blev en lång vinter med med mycket rehabträning. När våren kom fick han äntligen dra igång orienteringsträningen igen och formen var rätt bra. Men då på en träning på Torhamnslandet small det till i foten. Det blev operation, skruvar i benet och bara att börja om från början med rehabiliteringen. 2015 skulle inte alls bli som det fantastiska 2014.

Men tålmodigt har Anton tränat på utan att känna någon stress. Det är 2016 han har fullt fokus på. Då som 22-åring ska han vara tillbaka i toppen igen.

Men sedan en tid tillbaka får han springa en del idag. Varannan dag närmare bestämt. Snabba kortare pass varvat med lite längre och lugnare. Så det passade bra med en klubbmästerskap idag. Hur kändes det då?
- Det var väldigt roligt. Det var bara det tredje passet med karta på fem månader och första gången sedan Smålandskavlen som jag sprang med en SPORTident-pinne. Det var en härlig känsla och ovant.

Hur känns det att springa?
- Jag känner inget i foten. Men jag är ju inte lika bra som förra året. Men det går på rätt håll.

Hur ser framtiden ut?
Jag känner inte någon stress. Jag tar en dag i taget. Jag vill känna mig riktigt bra innan jag börjar tävla igen. Det är 2016 jag ska vara tillbaka.

Vad säger du om dagens klubbmästerskap då?
- Det var härligt att få sätta de andra på plats, skrattar Anton. Men det tar nog ett tag innan tekniken sitter och jag kan orientera i hög fart.

Här är alla klubbmästare:
D10, Anges Berlin
D12, Lisa Swartz
D16, Kajsa Andersson
D21, Carolin Håkansson
D35, Jenny Håkansson
D45, Lena Swartz
H10, Nils Swartz
H12, Filip Håkansson
H16, Love Carlsson
H20, Erik Andersson
H21, Anton Johansson
H35, Yuri Omeltchenko
H45, Anders Håkansson
H55, Ola Svensson
H65, Björn Linnersjö

Klicka på Läs mer för att se alla resultat.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2015-08-11 23:17