OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Orions lag till 10-mila

Finns ej I helgen är det julafton för alla orienteringsälskare. Det är dags för stafetternas stafett. Tävlingen som alla vill vinna. Det är dags för 10-mila!
Vi som tyvärr inte är med på plats får nöja oss med att följa tävlingen i datorsoffan. Och det är riktigt, riktigt underhållande! OK Orion ställer upp med tre damlag och två herrlag. Damerna springer lördag eftermiddag och herrarna på natten mellan lördag och söndag.


Tävlingen går i Gottröra som vi alla vet ligger ganska nära Arlanda flygplats.
Skador på bland annat Anton Johansson och Daria Laijn gör att vi kanske inte kan ha de absolut bästa lagen. Men det innebär ju att andra starka löpare får chansen istället och de är två bra förstalag vi ställer på startlinjen.
Båda klasserna har förändrat upplägget något sedan förra året. Herrarna har ju sedan urminnes tider den klassiska "Långa natten". I år kommer damerna att köra "Långa dagen".

Våra lag ser ni på bilden här intill. Klicka på bilden för att göra den lite större. I lagen finns det en del löpare som kanske är lite obekanta för er. Läs mer om dessa här.

Ett annat lag som ska bli spännande att följa är "Nightfoxes International". Ett lag med 10 av världens bästa damorienterare som ställer upp i herrtävlingen. Där har Nadiya sträcka 2.

Klockan 14.30 på lördag får ni slå på datorn. För då startar damerna.

Det finns olika sätt att följa tävlingen. Men det bästa är att köpa webbsändningen för 195 kronor. Vilket är värt varenda krona!
Om ni ändå tycker det är för dyrt så kan det vara så att det går att lyssna på speakerljudet gratis. Liveresultat går det också att se från alla växlingar och en del kontroller ute på banan. Antingen via datorn eller appar på telefonen.
Länk till webbsändning

Vi kommer tyvärr inte att har någon Orion-TV i år. Men ni kan följa oss på Twitter och Facebook. Även om ni inte själva har något konto där.

Som förberedelser så lyssnar ni givetvis på Stjärnpoddens 10-mila-special. Ett riktigt underhållande avsnitt med Johan Engström och bröderna Sandgren.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2015-05-08 10:26