OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Sara Jonsson och Martin Söderberg till Orion!

Finns ej Vi är mycket glada över att kunna presentera våra två första nyförvärv inför nästa säsong. Sara Jonsson som närmast kommer från Linköpings OK och Martin Söderberg från OK Skogsfalken kommer nästa säsong att tävla för OK Orion. Martin blir även en utmärkt förstärkning på ledarsidan.

Sara Jonsson är en talangfull löpare som kommer att bli en viktig förstärkning för vår damtrupp.
– Jag byter till Orion i förhoppning om att utvecklas, både löpmässigt och orienteringstekniskt, säger Sara. Det ska bli oerhört kul att springa för en stjärnklubb som OK Orion.
Sara kommer efter nyår att bli sambo med Orionlöparen Måns Sandgren som studerar i Göteborg. Där hoppas hon kunna träna på ordentligt.
– Det ska bli kul att lägga ner mer tid på träning för att bli bättre. Men även få feedback från duktiga ledare och andra löpare i klubben som verkligen är bra på det de gör. Jag ser fram emot att bli både mer löpstark och en bättre teknisk löpare, menar Sara.
Orion har en stark damtrupp med Nadiya Volynska och Tilda Johansson som de största stjärnorna. Sara hoppas att hon ska kunna fightas som en plats i förstalaget på de stora stafetterna.
Jag känner mig verkligen motiverad inför klubbytet. Det ska även bli kul att få umgås ihop med det glada gänget som Orion består av. Jag ser fram emot att bli en i gänget helt enkelt!

Tillbaka i Orion är även Martin Söderberg. Även om Martin blir en förstärkning som löpare så är det i första hand hans stora kunskaper om träning som klubben till verklig nytta.
– Martin har mycket stor kompetens inom främst löpträning. Han kommer att arbeta vidare med att utveckla de löptekniska delarna hos våra löpare. Tillsammans med BTH vill vi utveckla Karlskrona till ett orienterings- och löptekniskt center i sydost, säger Kent Olsson, elitledare i Orion.
Martin har en förflutet som elitlöpare både i orientering och i friidrott. Han har även jobbat många år som tränare. Under några år var Martin även anställd som elittränare i OK Orion. Så han är redan väl bekant med våra löpare.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-11-19 21:32