OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

H20-grabbarna pallade för trycket!

Finns ej Med tre landslagslöpare i laget var OK Orion storfavoriter att vinna SM-guld i H20. Trycket var hårt löparna men det fanns starka utmanare. Inte minst OK Ravinen. Men Oskar Lundqvist, Erik Andersson och Anton Johansson pallade för trycket. SM-guldet hamnade i Jämjö!

Redan förra året höll det på att bli guld med exakt samma lag. Då hade Oskar och Erik fixat ett försprång på ett par minuter till Anton. Men en formstark juniorvärldsmästare i form av Emil Svensk sprang förbi och Orion fick nöja sig med silver.
I år var det Anton som var den formstarka juniorvärldsmästaren. Han har varit i en klass för sig under hela året. Oskar och Erik kunde inte rycka ifrån i år. Men de fixade så att Anton fick gå ut samtidigt med Assar Hellström på sistasträckan. Det skulle bli en kamp mellan ettan och tvåan på JVM alltså. Men det var aldrig något snack. Anton är helt enkelt för bra just nu för sina konkurrenter.
Emil Svensk sprang för övrigt i mål som vinnare även i år på SM-stafetten. Men nu var det i seniorklassen han fixade en skrällseger åt Stora Tuna. Vi får hoppas att det är en föraning hur det ska gå nästa år. Då är Anton senior...
Det är för övrigt exakt 30 år sedan som Orion senast var lika stora favoriter i H20. Då hette löparna Kari Enkkilä, Pontus Jonsson och Patric Nilsson. Även de pallade för trycket.
Segern idag var Orions sjätte stafettseger på SM. Tre gånger har det blivit guld i H20, två gånger i H21 och en gång i D21.
H21-laget slutade idag på 13:e plats. Bara tre minuter upp till bronset. D21-laget inledde riktigt bra med Cecilia Bratt i tätklungan på sträcka 1. Tilda gjorde ett okej lopp på andrasträckan. Men tyvärr hade vi ingen löpare på sista. Nadiya skadade sig i gårdagens medeldistans.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-09-28 18:17