OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Anton krossade allt motstånd!

Finns ej Anton Johansson chocköppnande på SM långdistans. Redan efter en kvarts löpning ledde han med 1.44 minuter! Det var sedan aldrig något snack vart guldet i H20 skulle gå. Över tre minuters marginal blev det till tvåan. Erik Andersson kom sexa i samma klass. Tilda Johansson blev fyra i D18. Även Nadiya Volynska och Oleksandr Kratov kom bland de tio främsta. Men de var inte helt nöjda med sina lopp.

- Jag är väldigt nöjd med min insats. Jag gjorde bara ett misstag på hela banan och har fått en ganska god resa. Det handlar till stor del om att hålla sig vid strecket. När jag väl kom in i flytet var det bara att köra på, säger Anton Johansson till orientering.se.

Nästa helg fortsätter SM för en mycket formstark Anton Johansson. Då är det medeldistans och stafett. Utöver Antons och Eriks framgångar så kom Oskar Lundqvist tia och Philip Persson vann b-finalen i H20 överlägset. Då förstår ni att Orion måste räknas som guldfavoriter i klassen. Men det finns starka utmanare. Exempelvis OK Ravinen som hade tre löpare bland de tretton bästa.

Foto: Lars Rönnols

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2014-09-21 22:14