OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

JVM-guld till Anton Johansson!

Finns ej Anton Johansson tog idag Guld på långdistansen i Bulgarien. Han lade därmed till sig med sin andra medalj, då han också tog brons på JVM-sprinten.

Långdistansen:

Anton startade i den sista tredjedelen och det visade sig på de tidigt startande att banan skulle vara tuff och ganska teknisk. Anton öppnade hårt och hade en ledning på nästan 40 sekunder redan vid första radion. I mitten på banan gjorde han ett misstag och tappade ledningen till svensken Assar Hellström vid varvningen. På slutet hade dock Anton massvis med krafter kvar och kunde näst intill segla in på upploppet utan att känna flåset i nacken. Segrartiden skrevs till 75.17 och avståndet ner till en vilt spurtande Assar Hellström blev till slut 1.01. Dubbelt Sverige alltså. Detta var Antons första JVM-guld och hans 4:e medalj. Anton Johansson, världens bästa junior!

Tilda hade en lite tyngre dag där framförallt mittendelen på banan blev för mycket. Vi hoppas att Tilda samlar krafter nu inför medeln och stafetten.

Oskar inledde loppet katastrofalt och får även han sikta in sig på de två avslutande distanserna istället.

Sprinten:

Anton startade mitt i regnet som kom efter att en tredjedel av startfältet sprungit i mål. Han verkar ha gjort ett stabilt lopp på den inte särskilt utmanande banan. Anton avslutade starkt i regnrusket som förbundskapten Susanne Wiklund Björk nämnde drabbade framförallt honom och Tilda. Med tanke på att Antons största chanser (Lång, Medel och Stafett) finns framöver under JVM så kan vi just nu bara fantisera vartåt det här lutar.

Tilda gjorde i sin tur ett mycket bra lopp, där även hon avslutade bra och plockade 5 placeringar sista minuten till en 5:e plats. Vi hoppas att det ger henne självförtroende till att prestera ännu bättre framöver!

Oskar hade en lite tyngre dag, men att sprintbanan var i stort sett bara löpning märktes i herrklassen där Oskar var 38:a men bara 1.14 efter. Vi tror mer på Oskar när det gäller skogsdistanserna där vi hoppas att han får utnyttja sin lite mer "råa" styrka.

Läs mer...

Inlagt av: Olof Sandgren, 2014-07-27 11:10