OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Klubbträff på O-ringen tisdag kl. 19.00!

Finns ej 90 löpare från OK Orion är anmälda till O-ringen. Men vi hoppas på många fler än så. Du har nämligen möjlighet att springa en enstaka etapp om du vill. Så ta chansen att uppleva världens största orienteringstävling på plats. Tävlingen går i år i Kristianstad. Det kommer att dröja väldigt länge innan vi har så nära igen.
På tisdag kommer vi att satsa på att få med extra mycket folk. På kvällen kommer vi även att ha en klubbträff för alla som är på plats.


Tisdagen den 22 juli går den tredje etappen i Friseboda söder om Åhus. Då kommer vi satsa extra på att få folk att springa. Du åker väg 19 söderut från Kristianstad och kör genom Degeberga. Det finns inga parkeringar i anslutningen till tävlingsarenan. Så du kommer att få åka buss från parkeringen på Ravlundafältet till Friseboda. Det tar bara 10 minuter att åka. Men räkna med att det kan bli lite kö. Dessutom är det 1700 meter att gå. Så ta god tid på er.
När du kommer till målet så letar du upp OK Orions flagga bland alla andra. Klockan 09.00-10.30 har vi ledare som tar hand om dig och hjälper dig med anmälan. Du får betala startavgiften själv. Det gör du kontant. Det kostar 165 kronor för vuxen, 125 kronor 17-20 år och 80 kronor om du är yngre. Det kommer också kosta en del att parkera. Vi har Sportidentpinnar med som du kan låna gratis.
Om du inte kan vara med på denna dag så kan du komma vilken annan dag som helst. Om du jobbar så kanske första etappen som går på en söndag passar bättre? Läs om etapperna längre ner.

Klubbsamling 22 juli
OK Orions löpare bor ganska utspritt under veckan. Ett gäng bor på Centralorten (O-ringenstaden) tillsammans med 1000-tals andra orienterare i tält eller husvagn. Men många bor på andra campingar eller i hus de hyrt. En del kommer säkert att bo hemma och sedan pendla till etapperna. För att ändå hålla ihop klubben under O-ringen så kommer vi att ha en fast samlingspunkt vid målfållan på tävlingsplatsen. Så spana efter Orions flagga när du kommer dit. Vi brukar sätta den närmast den fållan där eliten går i mål ganska nära målet. Men det beror ju lite på var det finns plats.
På tisdagskvällen den 22 juli kommer vi att ha en klubbträff på Centralorten i Norra Åsum söder om Kristianstad. Räkna med att vi börjar klockan 19.00. Vi kommer att hålla till vid OK Orions campingområde B1-8. Se bilden här intill. Du får själv ha med dig något att äta, samt bord, stolar eller en filt att sitta på.
Dagens efter har tävlingen vilodag. Så det gör inget om det blir lite sent.
På kvällarna är det prisutdelning för de som har vunnit etappen. Vi hoppas naturligtvis på att det är många Orionlöpare som gör det. Då är det kul om vi är många klubbkompisar som är där och jublar också.

Här går de olika etapperna
Du kan komma och springa en öppen klass vilken etapp du vill. Det går bra att starta när du vill under hela tävlingsdagen, ca 08.30-13.30. Men OK Orion startar i olika startgrupper varje dag. Så vill du träffa andra klubbkompisar så kan du ju försöka vara på plats då. Leta upp OK Orions flagga vid målet så är det alltid någon som kan hjälpa dig till rätta.

Etapp 1, Vånga
OK Orion startar 12.00-13.30

Etapp 2, Vånga
OK Orion startar 08.30-09.45

Etapp 3, Ravlunda/Friseboda
Du får parkera på Ravlundafältet och sedan åka buss till arenan. Den tar bara 10 minuter. Men räkna med att det kan bli kö.
OK Orion startar 09.45-11.00

Etapp 4, Sölvesborg
OK Orion startar 11.00-12.15

Etapp 5, Brösarp
OK Orion startar under hela dagen. 08.30-13.30

Så här hittar du till etapperna
Här kan du läsa allt om O-ringen


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-07-21 21:24