OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Oleksander tar VM-brons!

Finns ej Oleksander Kratov tar VM-brons på medeldistansen i Italien efter stor dramatik, när det uppdagades att den flygande fransmannen Thierry Gueorgiou stämplat fel.

Efter en makalös inledning på loppet där han ledde med 15 sekunder redan efter 5 minuters löpning fortsatte han i samma stil och hade ledningen i loppet till kontrollen innan varvningen där Thierry Gueorgiou tog över och Olav Lundanes var strax bakom. Efter varvningen bestod banan av i stort sett 15 minuters terränglopp och Olex hade inte krafterna för att hålla undan en vilt springande Fabian Hertner på slutet. Olex gick i mål som ledare, men Hertner och Lundanes slog honom med 16 respektive 38 sekunder. Kvar var mästaren själv, Thierry, som enkelt löpte in med en ledning på över minuten. Det visade sig dock efteråt att Thierry hoppat över 6:e kontrollen och den fruktansvärda besvikelse som lagt sig över hela Orion förbyttes i vild glädjeyra.

Erik Andersson - "Skakar av glädje!! Dagen räddad..."

Så lät det nog i de flesta Orionstugorna när det uppdagades att Thierry missat en kontroll. Vi vill naturligtvis inte den flygande fransmannen något ont och hoppas att han tar revansch på stafetten imorgon. Men just nu glädjs vi åt Oleksander Kratovs första individuella VM-medalj! Om det blir orientering hela vägen in i mål nästa år tror vi på Guld!

Läs mer...

Inlagt av: Olof Sandgren, 2014-07-11 17:25