OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

OK Orion vann Tjoget!

Finns ej För elfte gången vann OK Orion Tjoget. Och det med stor marginal. Vårt andralag blev återigen bästa andralag. Många heroiska insatser gjordes i Emmabodaskogarna när alla våra fyra lag tog sig i mål. I kampen mellan lag 3 och 4 var det lag 4 som drog det längsta strået.

Tjoget 2014 var en väldigt trevlig årgång. Naturligtvis delvis beroende på att vi vann tävlingen i stor stil. Men även för att vi hade så många debutanter i våra lag. Av våra 86 löpare så tror jag att 12 stycken sprang Tjoget för första gången. Flera av dessa sprang riktigt tuffa sträckor. Det var varmt, jobbig terräng och svåra banor. Men alla kämpade på och det gjordes många heroiska insatser. 13 av 70 lag tog sig inte i mål på tävlingen. Men det gällde inte oss. Samtliga fyra lag och alla 86 löpare lyckades hitta och stämpla rätt vid alla kontroller. Vi var enda klubb som tog sig i mål med fler än två helt egna lag. Imponerande!

I kampen mellan lag 3 och 4 så vann lag 4 till slut tävlingen. Lag 2 blev bästa andralag med sin 14:e plats. Och lag 1 vann ju hela tävlingen. Så vi blev med andra ord bästa förstalag, andralag, tredjelag och fjärdelag.

2011 lyckades vi med bedriften att leda tävlingen från första till sista sträckan. Det lyckades vi inte med i år och det kommer kanske aldrig att hända igen. Men laget gjorde 20 mycket stabila sträckor och vi var aldrig mer än 31 sekunder efter täten.
På sträcka 6 tryckte Philip Persson på gasen och gick upp i en klar ledning. Den släppte vi sedan aldrig. Segermarginalen till tvåan Linköping blev till slut 35.12 minuter och 52.03 före trean Göteborg-Majorna. Det blev alltså ingen större dramatik i tävlingen. Noterbart är dock att Linköping tappade väldigt mycket på ett par sträckor i början av tävlingen. Efter de sju första sträckorna var de 29.48 minuter efter oss. Så med en bättre start så kunde det blivit en mer spännande tävling. Men min känsla är att våra löpare kunde tryckt på lite mer om det verkligen behövts.

Men kontentan av det hela var att Tjoget 2014 var en fantastiskt rolig tävling. Vädret var på topp, alla verkade glada och resultat var lysande. Och nu vet vi att vi har många nya löpare som klarar av långa och tuffa sträckor.

Så nu är det bara att boka upp den 4-5 juli 2015. Då arrangeras det 40:e Tjoget vid Kosta Flygfält. Vi har så mycket folk i klubben så vi borde kunna få ihop minst fem lag. Så passa på redan nu att lägga upp semesterplanerna så att ni har en helg i Kosta då. Vi har redan öppnat anmälan så gå in och anmäl dig direkt! Sen hjälps vi alla åt att ragga ihop så många löpare vi kan.

Tack för i år!


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-07-06 22:50