OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Vägvalssträcka skapade problem

Finns ej En långsträcka med två huvudvägval fällde avgörandet i dagens stafett på Sprinthelgen. Man kunde springa antingen kraftigt höger eller kraftigt vänster. Men väldigt många sprang rakt på, över en tomtmark eller över ett förbjudet vattendrag. Tyvärr med diskning som följd.

Klicka på bilden så ser ni den tydligare.
Den här typen av sträckor är vanliga på mästerskap och andra större sprinttävlingar. Men att så många blev diskade är beror förmodligen mycket på att folk är ovana vad sprintorientering. Här är det en annan kartnorm och delvis andra regler som gäller. Vatten med svarta strandlinjer är exempelvis förbjudet att passera på sprint, men inte på traditionell orientering. Tomtmark är ju alltid förbjudet att springa över.
Man kan tycka att det är tokigt att andra regler gäller på sprint än på traditionell orientering. Speciellt när det inte finns så jättemånga sprinttävlingar. Man kan också tycka sprintnormen är otydlig när det gäller vilka objekt som är tillåtna att passera eller inte. Men reglerna är ju glasklara och kartan var tydlig på det aktuella stället.
Sträckan som skapade de flesta problemen hade alla klasser utom HD12. Många löpare kom och diskade sig själva efteråt. Så vi hoppas att resultatlistan nu är korrekt.
Vi hoppas trots detta att ni tycker det har varit roliga tävlingar. Nästa år är ni välkomna tillbaka. Den 6-7 juni 2015 går Sprinthelgen i Karlskrona.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2014-06-08 15:54