OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Lasse Halls stipendium till OK Orion

Finns ej Föreningen Gamla Saltö BK har tilldelat OK Orions ungdoms- och juniorverksamhet Lasse Halls stipendium 2013. Priset är på 10 000 kronor och delas ut till minne av den tvåfalldige OS-guldmedaljören Lasse Hall.

Trots att vi är inne i värsta lågsäsongen har vi den senaste veckan upplevs framgångar av sällan skådat slag.
Det började med idrottsgalan då vi blev åtsedda till årets förening och Oleksandr Kratov fich Sydöstrans guldmedalj. I tisdags fortsatte det med att Oleksandr, Nadiya och Anton fick Skogskarlarnas stipendium. I onsdags blev Oleksandr, Nadiya, Anton och Tilda utsedda till årets orienterare i Blekinge. I torsdags fick Oleksandr och Nadiya ta emot Karlskrona kommuns idrottspris. Och i går fick alltså Orion ta emot Lasse Halls stipendium!

Stipendiet går oftast till en enskild person. Men de hade i år svårt att plocka ut en enskild Orionstjärna framför någon annan. De imponerades inte minst av att vi lyckats få fram inte mindre än tre juniorlandslagslöpare. Så de valde helt enkelt att belöna hela Orions fina ungdoms- och juniorverksamhet. Det tycker vi var ett utmärkt val och vi är mycket glada och tacksamma! Erik Andersson och Tilda Johansson tog emot priset vid Gamla Saltö BK:s årsmöte i går.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-02-17 08:35