OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Dramatik på Blekinge OF:s årsmöte!

Finns ej Det blev dramatik på Blekinge orienteringsförbunds årsmöte i går. OK Orion hade lämnat in två motioner som handlade om priser och klassindelning på DM. Dessa delades upp i fyra olika beslut. Ett av dessa fick avgöras genom lottdragning!
På mötet delade även pris ut till Årets orienterare. Här blev det storslam till Orion. Vi vann alla fyra klasser.


Vi hade alltså lämnat in ett par motioner till mötet som rörde DM-tävlingarna:
Vi tyckte att man ska vinna DM-guld även om man är ensam i klassen. Man kan ju inte hjälpa att konkurrenterna inte anmäler sig. Men här finns det tydligen regler från SOFT och RF som säger att det måste vara minst två startande. Så vi får väl lämna in en motion dit istället.
Vi tyckte också att det ska delas ut silver och brons i de äldre klasserna och inte bara guld. Här blev det en spännande omröstning. Det var fyra röster för och fyra röster mot. Det fick faktiskt avgöras med lottdragning eftersom ordföranden för mötet inte hade rösträtt. Och den förlorade vi. Det blir alltså bara guldmedaljer även i fortsättningen.

Dessutom hade vi en motion som rörde klassindelningen av HD12-klassen på DM-stafetten. Vi ville att mittensträckan skulle vara grön nivå istället för grön/vit och vi ville ta bort gafflingen. Mötet tyckte likadant så här lyckades vi i alla fall.

På mötet delades det även ut lite priser till årets orienterare i Blekinge. Här blev det storslam för oss:
Damseniorer: Nadiya Volynska
Herrseniorer: Oleksandr Kratov
Damjuniorer: Tilda Johansson
Herrjuniorer: Anton Johansson

Dessutom fick vi ett DM-guld till. Jenny Håkansson DM Grand Slam i D21. Detta kan vara sista gången man delade ut dessa medaljer. Mötet bestämde nämligen att inte ha något DM Grand Slam 2014. Kanske kommer det tillbaka i någon form i framtiden.

Ett par orionmedlemmar blev också valda till poster i Blekinge OF:
Lena Sandgren Swartz ersätter Jenny Håkansson i styrelsen.
Clas Lindell blir ny markkontaktman i Blekinge.
Pi Persson fortsätter som kontaktperson i Mountainbikeorientering.
Pive Engström är biträdande eftersöksansvarig.


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-02-13 08:55