OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

OK Orion årets idrottsförening i Blekinge!

Finns ej OK Orion blev i går utsedd till Årets idrottsförening i Blekinge! Detta vid Blekinge idrottsförbunds gala i Ronneby. Stort grattis alla Orionare. Jag tror vi alla känner att detta var mycket välförtjänt. Oleksandr Kratov fick dessutom ta emot Sydöstrans guldmedalj.
På tisdag firar vi detta med tårtkalas i stugan!


Det var en fantastisk kväll i kongresshallen Ron i Ronneby. Blekinge idrottsförbund hade där sin årliga idrottsgala. Har du aldrig varit där så tror jag det är svårt att förstå vilket grymt evenemang detta är. Men jag kan lova, detta är yttersta toppklass när det gäller galor. Det vet i tusan om den inte är vassare än självaste idrottsgalan i Globen!

Niklas Strömstedt var programledare. Svenne Hedlund och komikern Thomas Petersson underhöll. Hög klass bara det. Men riktig mäktigt var det när självaste Carola dundrade in på en HD och rev av alla sina hits!

OK Orion var väl representerat på galan. Oleksandr Kratov visste vi redan innan skulle få Sydöstrans guldmedalj. Den tilldelas Blekinges bäste idrottare.

Nadiya Volynska var nominerad till årets kvinnliga idrottare. Priset gick dock till en friidrotttstjej.

Lite konstigt var det att Oleksandr inte var nominerad till årets manlige idrottare. Och lite fantasilöst är det att priset för femte året i rad gick till en Mjällbyspelare. Den sviten får vi sätta stopp för nästa år.

I år var det i stället ett annat pris som blev vårt. Och det var ju inte vilket som helst. OK Orion var en av tre föreningar nominerade till att bli årets idrottsförening. Sven Johansson och jag var rätt segervissa innan galan. Efter ett sådant makalöst år som vi haft så borde det vara vår tur. Men vi hade inte riktigt koll på de andra föreningarna. Och man vet ju inte hur juryn resonerar. Så ju närmare prisutdelningen vi kom ju mer osäkra blev vi.

Det var därför en stor lättnad när de läste upp OK Orions namn på lappen. Jag kan lova att vi var de gladaste vinnarna och publiken gillade också valet. Det blev ett stort jubel bland de 564 gästerna i den fullpackade kongresshallen.
På scenen fick vi fina priser och en hälsning på video av självaste Annichen Kringstad. Precis som vi så tyckte hon att juryn hade gjort ett utmärkt val!

Detta var rätt tidigt på kvällen. Men från och med nu var det vi som ägde galan. Det blev många intervjuer och gratulationer. Det märktes tydligt att många imponeras över vår förening och allt vi gjort och står för. Ett bevis på detta är ju får vi ju om vi läser dagens tidningar. I reportaget från galan är det OK Orion som får nästan allt utrymme och både BLT och Sydöstran viker sina förstasidor åt OK Orion.

Nu kunde vi bara slappna av och njuta över showen. Carola var i toppform och jag har nog aldrig hört Thomas Petersson så rolig som denna kväll. Men riktig ståpäls, och nästan en liten tår i ögat, blev det när Svenne Hedlund framförde Hep Stars stora hit Cadillac. Då var det nästan så att taket lyfte. Jag både tror och hoppas att det hördes ända upp till himlen. Cadillac var nämligen Gunnar Johanssons stora favorit! Detta var kvällen när stjärnorna lyste starkast. Detta var kvällen när stjärnorna lyste starkast!

OK Orion är årets idrottsförening i Blekinge! På fredag är det 60 år sedan man tog beslutet att bilda OK Orion. På tisdag firar vi med stort tårtkalas i Orionstugan. Då hoppas vi på fullsatt!


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-02-08 10:14