OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Årsmötet valde en ny ordförande!

Finns ej Efter sju år som ordförande var det i dag dags för Sven Johansson att lämna ifrån sig ordförandeklubban. Och det var jag som fick den stora äran att ta emot den. Tack så mycket för det förtroendet!

Detta och ändringar både i antalet kommittéer och en hel del nya namn i dessa var det största som hände när vi i dag hade vi vårt sextionde årsmöte.

Det var väl inte fullsatt i Orionstugan direkt. Men för att vara ett årsmöte så var det ovanligt mycket folk på plats. Kanske var det stundande ordförandeskiftet en bidragande orsak till detta. Samt att vi har haft ett unikt framgångsrikt år 2013. Det är en go i klubben som vi inte har sett på många år. Tillströmningen av medlemmar har varit god de senaste åren.

Det är nog en kombination av orsaker som ligger bakom dessa framgångar. Men alldeles säkert har Sven Johansson mycket för klubbens utveckling under hans sju år som ordförande.

Det har varit en mycket spännande tid i klubben. Han har varit en tydlig ledare för klubben och vågat ta många modiga beslut. Några av åren var ekonomiskt mycket positiva. Det gör att vi i dag har en god ekonomi med en välfylld kassa.

Det ekonomiska resultatet för 2013 blev dock minus 20 228 kronor. Men det var ändå betydligt bättre än den stora minusbudget vi lagt. På sikt behöver vi öka på inkomsterna så att vi slipper att tära för mycket på kapitalet.

Så samtidigt som vi tackar Sven Johansson som ordförande så önskar vi honom lycka till i sitt nya uppdrag. Sven blir nämligen sammankallande i den nya marknadskommittén som vi bildade i dag. Där får han sällskap av Lars-Ola Larsson och Kent Olsson. Det ska bli spännande att följa deras arbete.


Kristina Berlin blir ansvarig för den nya motionskommittén som vi bildade. Den ska jobba för att vi ska få bättre fart på motionsverksamheten i klubben. Alltså de som är 17 år eller äldre och inte tillhör motionsverksamheten. Där har vi stor potential att växa. Både att öka på aktiviteten bland våra befintliga medlemmar, men även att rekrytera nya. Det finns fortfarande förvånande många som inte har upptäckt att det är många gånger mer spännande att springa 20 meter vid sidan om vägarna!

Daniel Gunnarsson och Jenny Håkansson är kvar som sammankallande i elit- respektive ungdomskommittén. Båda dessa kommittéer fick förstärkning. Inte minst ungdomskommittén som nu består av hela 13 personer.

En ny gren börjar också smyga in i vårt program. Vi valde idag Pi Persson som ansvarig för mountainbikeorientering i klubben.

Förutom att jag själv blev ordförande så blev det en del andra förändringar i styrelsen. Lennart Sohlin går in som ny sekreterare. Thommy Mattisson och Aleksander Bernaciak går in som suppleanter. Efter årsmötet hade vi ett konstituerande årsmöte. Där bestämde vi att Peter Andersson blir vice ordförande och Kristina Berlin vice sekreterare. I styrelsen finns även Yngve Magnusson som kassör samt Lena Swartz och Martin Johansson som ledamöter.

På styrelsemötet kändes det som att vi kommer att ha en väldigt stark styrelse 2014. Det finns många bra idéer och ett starkt engagemang. Det tror jag för övrigt gäller även för kommittéerna och våra olika ansvarsområden. Det ser ovanligt bra ut och valberedningen har gjort ett mycket bra jobb! Nu gäller det för alla att komma med verksamheten. Jag vill därför att den som är sammankallad för respektive kommitté kallar till ett möte inom den närmaste tiden.

Sammanlagt gjorde vi hela 77 stycken val till olika poster. Så jag vill bara avsluta med att säga ett stort lycka till allihop. Inklusive mig själv...


Inlagt av: Johan Swartz, 2014-01-26 21:45