OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

På tisdag startar vinterträningen!

2014 är ett fantastiskt tävlingsår för oss Blekingar. Flera stora tävlingar på nära håll.
På tisdag den 26/11 kör vi igång för fullt med träningen igen inför detta spännande år! Då startar Glassjakten för barn och ungdomar. Men vi har också träningar för elit och motionärer. Ja, för alla!


Nästa år går världens största orienteringstävling, O-ringen, i Kristianstad. Sveriges (och kanske världens?) viktigaste stafett, 10-mila, går i Eksjö. Stafetten 7-manna går i Ronneby. Bornholm Höst-Open firar 25-årsjubileum med unika tävlingar vid Hammershus. Tjoget går ju alltid nära. Och så har vi många andra spännande tävlingar.
Det finns alltså all anledning att träna lite extra i vinter. För 2014 kommer att bli ett alldeles unikt tävlingsår. Vi kommer kanske aldrig få uppleva något liknande.

Vi har legat lite lågt med träningar för barn och ungdomar ett tag. Men tisdag den 26 november drar vi igång för fullt igen. Då har vi träning för hela klubben vid Orionstugan.
Första gången blir dessutom premiär för Lilla Nattcupen. Vi kommer att träna i olika grupper. Ungefär så här ser en träningskväll ut:

Yngre ungdomar
Lilla Nattcupen var tredje vecka. Olika löpövningar övriga veckor. Ibland med orienteringsinslag.

Äldre ungdomar
Lilla Nattcupen var tredje vecka. Löpträning i grupp övriga veckor.

Elit
Intervallträning med eller utan karta.

Övriga vuxna
Löpträning i grupp. Alternativt hänga på elitens eller ungdomarnas träning.

Vi startar träningen klockan 18.00 varje tisdag.
Det kan ju vara lite kallt att springa på vintern. Men ni behöver inte ha allt för mycket kläder på er, för då blir det svettigt. Ett underställ och en träningsoverall räcker för det mesta och kanske en extra tröja när det är riktigt kallt. Och så ska ni natuligtvis ha mössa på er.

Eftersom vi ibland springer på vägar så ska ni alltid ha reflexer. Alla barn och ungdomar bör ha någon form av pannlampa med sig. Det duger med de små diodlampor som finns att köpa lite överallt. Vi kommer att ha några att låna ut också om du inte har en egen.

Efter träningen kan du duscha och basta i stugan. Varje vecka serverar vi också fika till självkostnadspris.

Så här ser vintern ut:
26/11, Lilla Nattcupen
3/12
10/12
17/12, Lilla Nattcupen
24/12, Paus
31/12, Paus
7/1
14/1, Lilla Nattcupen
21/1
28/1
4/2, Lilla Nattcupen
11/2
18/2
25/2, Lilla Nattcupen
4/3
11/3
18/3, Lilla Nattcupen
25/3, Vinteravslutning


Inlagt av: Johan Swartz, 2013-11-19 22:48