OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Boende bestämt till O-ringen 2014

Finns ej Nästa år går världens största orienteringstävling, O-ringen, runt Kristianstad i Skåne. Vi har jobbat ett tag med att hitta ett gemensamt boende för hela klubben. Till slut har vi fastnat för att detta boende blir på O-ringenstaden (även kallad Centralorten). Detta är den stora temporära campingen som byggs upp för arrangemanget. Planera in den 20-25 juli 2014. Då ska vi vara minst 100 personer som springer O-ringen.

O-ringen (5-dagars) är en tävling med fem etapper. Den är lika klassisk i orientering som Vasaloppet är för skidorna. Tävlingen lockar varje år 12 000-20 000 löpare och går på olika ställen i landet. Att vara med där är hur häftigt som helst. Det är något som alla orienterare måste uppleva.

Precis som på en vanlig tävling så finns det massor av klasser. Det finns klasser som passar för alla. Även för dig.

I år går tävlingen i Boden långt upp i norr. Vi är ett gäng från Orion som ska dit. Men vi räknar med betydligt fler nästa år. 100 personer ska vi minst vara. Förmodligen fler.

Centralorten säger vi som har orienterat i 100 år. För så hette det en gång i tiden. Men nu är det officiella egentligen namnet O-ringenstaden. Det är en jättelik camping som byggs upp enbart för O-ringen. Här bor säkert minst 5000 personer under hela veckan. Här byggs det upp temporära affärer, restauranger, toaletter, duschar och allt annat som behövs. De flesta bor i husvagn. Men det är också rätt många som bor i tält. Har du ingen egen husvagn så har du gott om tid att leta upp någon att hyra.

Klicka på "Läs mer" så kommer du till O-ringens hemsidan. Där hittar du all information om tävlingen och om O-ringenstaden.

Läs mer...

Inlagt av: Johan Swartz, 2013-05-06 23:12