OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Alicante - En kort sammanfattning

Finns ej I veckan befann sig delar av Orions elitgrupp på träningsläger i Alicante. En vecka som bjöd på mycket orientering och barmark.

I lördags förra veckan åkte 12st från elitgruppen ner till Alicante i Spanien för att få extra förberedelser inför kommande säsong och säsonger. Vi bodde strax söder om Alicante i byn Gran Vista. Ett väldigt bra boende, med karta direkt från lägenheter, bra möjligheter att laga egen mat, etc.

Veckan har bjudit på riktigt fint väder (och barmark), där ena dagen på kanske den tuffaste banan över 8km med ca 700m stigning bjöd på strax över 25 grader. De flesta har sprungit minst 2 ol-pass om dagen, där vi haft tillgång till många bra kartor ca 20min bilfärd från vårt boende.

Vi provade även på att springa sprint ol i Alicante, där Olexandr kommenterade efteråt med "att detta var en av de svåraste sprint-ol jag sprungit". Några sprang även natt-ol i sanddynorna nära strandkanten, där tallarna endast är strax över 3-4m och sikten därmed begränsad.

Mer referat, filmer och bilder kommer upp på elitsidan i veckan.

För de flesta av oss var veckan sen över efter 7 dagar. Anton Johansson åker dock direkt vidare till Turkiet där han deltar på träningslägret med landslaget och även ska springa ett par internationella tävlingar.

Läs mer...

Inlagt av: Daniel Gunnarsson, 2013-02-17 17:39