OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

58 personer till Bornholm!

Finns ej Nu har anmälningstiden till årets Bornholmsresa gått ut. Hela 58 personer är det som vill följa med i år. Vi kommer att åka med en stor buss och en minibuss med nio personer. Minibussen går hem på söndagen medan stora bussen går hem på måndag. Mer information kommer i helgen.

Tidsplan:
Fredag 26 oktober
16.30, Avresa från Orionstugan med buss
16.45, Avresa Carlskrona Angöring
20.30, Färjan går från Ystad
21.50, Framme i Rønne
22.30, Framme i Allinge

Lördag 27 oktober
12.00, Etapp 1, Almindingen Øst / Nydam

Söndag 28 oktober
09.00, Etapp 2, Paradisbakkerne
18.30, Middag på någon restaurang i Allinge
18.30, Färjan går från Rønne för de som måste hem redan idag.

Måndag 29 oktober
På förmiddagen hittar vi på något på Bornholm innan färjan går hem igen.
16.30, Färjan går från Rønne
17.50, Framme i Ystad
21.00, Hemma i Jämjö

Resa
Vi firar vårt jubileum med några stora nyheter. För det första så verkar det vara ett nytt rederi i år. De har snabbare färjor och senare avresa. Därför behöver vi inte åka med bussen förran kl. 16.30 på fredagen. Ni kan alltså jobba nästan hela dagen.
På måndagen är skolorna lediga. Därför går inte bussen tillbaka förrän då. Men eftersom en del har lite svårt att vara lediga från jobbet på måndagen så erbjuder vi i år ett alternativ där ni kan åka hem efter tävlingen på söndag. Roligast är naturligtvis att vara med på resan ända tills måndag. Men det är ju klart bättre att åka hem på söndagen än att inte vara med alls!
Därför kommer vi att åka med minibuss eller bilar till Ystad för de som behöver åka hem på söndag. Om bussen inte blir full så ställer vi dessa fordon i Ystad och ni åker med bussen på Bornholm.

Boende:
Vi bor i Allinge längst upp på nordligaste Bornholm. Stugorna har 6 bäddar och det finns TV på rummen. Stugorna är utrustade för självhushåll. Maten får var och en fixa själv.
Länk till stugorna

Mat:
På söndagen kommer vi att äta mat på någon av restaurangerna i Allinge, detta får ni betala själva. Vi förutsätter att alla som inte har åkt hem följer med. I samband med middagen kommer vi att dela ut priser till en massa folk som förtjänar det för olika insatser, och det är många...
Övrig mat får ni själva fixa i stugorna. Affären i Allinge är öppen från kl. 08.00 på lördagen så man hinner handla innan frukost.

Tävling:
Vi springer en tvådagarstävling lördag och söndag. De vuxna brukar försöka att samla ihop sig i ett par klasser. Efter 100 år med samma klassindelning så har man efter tips från oss inför två nya klasser. Nämligen H50B och D50B!
Vi har alltid försökt att samla ihop som många vuxna som möjligt i B-klasserna. Sedan kör vi tips med handicap. Det brukar bli många hårda kamper och alla har samma chans att vinna. Klasserna som gäller i år är H21B, D21B, H35B, D35B, H50B och D50B.
Men det står naturligtvis var och en fritt att springa vilken klass som helst. Ungdomar springer givetvis i sina vanliga klasser. Vuxna eller ungdomar som nyligen har börjat orientera kan springa någon av de öppna banorna eller inskolning.
Länk till tävlingarna

Tips:
På både lördagen och söndagen så kommer vi att ha olika tips där ni kan tippa hur det går för alla löpare som är med på resan. Vi har fiffiga handicapsystem som gör att det inte är helt givet vilka som vinner. Vi kommer att ha bland annat V75 och styrktips samt ett tips där man ska tippa vilka som är snabbast från sista kontrollen till mål.
Insatserna betalas tillbaka i pris till dem som tippar bäst. Det brukar bli ganska många som får pris.
Prisutdelning blir på söndagens restaurangbesök.

Kostnad:
Preliminärt blir priset detta::
Orion vuxen: 950 kronor
Orion 0-20 år: 250 kronor
Orion 0-6 år (utan säng): 0 kr
Övriga: 1050 kronor
I priset ingår bussresa, färjetransport, logi och startavgift (för Orionlöpare). För att få subventionen måste ni naturligtvis vara medlemmar i klubben. Betala i så fall in även medlemsavgiften, annars får ni betala det högre priset.

Frågor?
Prata med någon av Bornholmsamdassadörerna: Johan Swartz, 0455-365066, 0721-824330, Ingmar Wahlström, 0486-32070 eller Krister Wahlström, 0455-364272, eller skicka mail till bornholm@okorion.se.

Anmälan
Du anmäler dig enklast via Eventor senast den 4 oktober. Om du saknar inloggning dit så kan du anmäla dig till Johan Swartz.


Inlagt av: Johan Swartz, 2012-10-05 08:09