OK ORION - Stjärnorna som lyser starkast

Orion tvåa på U-tiomila efter spurtdramatik

Finns ej Efter en rafflande spurtstrid om segern mot finska Helsingin Suunnistajat dömde måldomaren Anton och Orion som tvåa, efter en tävling som kommer att skrivas in i klubbens stafett-historia.

Tävlingen, som avgjordes i snabblöpt men mycket kuperad Hökensåsterräng, inleddes på bästa sätt då Philip växlade endast 1.27 efter ledaren på den viktiga förstasträckan, och Erik, Emil och Oskar kunde därefter föra fram laget vidare genom natten till en fjärdeplats ut på dagsträckorna, 4.19 minuter efter Tamperen Pyrintö som ryckt till sig en klar ledning redan efter sträcka 3.

På de tre följande kortare sträckorna kunde Alexander/Myrra, Andreas och Melker pressa ner avståndet till 3.51 efter TP, fortfarande som fyra.

Sträcka 8 blir dramatisk då Tamperen Pyrintö tappar ledningen och finska laget Navi rycker till sig en ledning med Tilda endast 1.48 efter, fortfarande på fjärde plats.

På sträcka 9 utökar Navi till en fyraminutersledning, men nu med Theodor och Orion på andra plats.

På sista sträckan sätter Anton högsta fart och plockar in sekund för sekund på den över 7 km långa banan. Försprånget är nere på två minuter efter halva banan och 45 sekunder strax innan förvarningen och vid förvarningen är han förbi. Med sig har han dock fått Luukas Valtonen i Helsingin Suunnistajat som trycker på rejält i de avslutande tunga backarna in mot upploppet och som skapar sig ett försprång på en handfull meter in på upploppet. Anton rycker allt närmare fram mot mållinjen men det fattas någon decimeter i mål.

Omedelbar besvikelse i laget så klart, det var ju så otroligt nära, men snart hade ändå alla breda leenden igen. Laget hade ju genomfört en av klubbens bästa stafett-tävlingar någonsin.


Inlagt av: Sven Johansson, 2012-08-07 22:51